Tv-krigen YouSee - Discovery...

Konflikten handler om et opgør med de eksplosivt stigende kanalpriser. Den regning har YouSee og andre sendt videre til kunderne i form af årlige prisstigninger, som har medvirket til, at flere opsiger deres tv-pakke.

Husk medierne har travlt med at skrive, nu hæver YouSee mfl. priserne, som de har gjort årlig de sidste mange år, uden at skrive hvorfor priserne hæves pga. tv-leverandøren.

Derfor har YouSee taget konflikten med Discovery Networks ved en nedprioritering af deres kanaler, og ønsker dem over i bland selv universet. 
Konkret forholder det sig således, at de 11 Discovery kanaler hver især har en meget lav seerandel.
Intentionen var oprindeligt, at det skulle lægge pres på Discovery Networks. Men i stedet resulterede det i en heftig kampagne fra Discovery. Så YouSee har nu formelt opsagt sin aftale med Discovery.
 
Det er ikke første gang Discovery er i konflikt. Senest i 2016, hvor Canal Digital lukkede for signalet 1. februar, men allerede 11. februar var der indgået en ny aftalte.

At Discovery Networks forsvinder fra YouSee pakkerne fra årsskiftet, som det ser ud nu, kan få konsekvenser for begge parter.
Uden Discovery Networks’ kanaler står YouSee ringere i konkurrencen mod Boxer, Stofa og Waoo, som alle har Discoverys kanaler.

Men konsekvenserne ser ud til at blive størst for Discovery Networks. YouSee sidder på ca. hver anden tv-kunde i Danmark, og hvis man over en nat mister adgang til 1,2 mill. husstande, får det alvorlige konsekvenser for reklame, og kanalindtægterne.

Discovery har 13 pct. af seerandelene i Danmark, mens TV 2 er førende på markedet med 38,7 pct. Seerandelene er udslagsgivende for, hvor mange reklameindtægter tv-selskaberne kan hive hjem.
Det store fald i indtægterne vil få betydning for, hvilke rettigheder Discovery Networks kan købe inden for eksempelvis sport m.m.

 

Quicklinks

Følg os på facebook -

Quicklinks

Tilmeld vores nyhedsbrev -

Fejlmelding-
Kabel TV

Servicepartner: Dansk Kabel TV
43 32 47 00
Man-fre: 08:00 - 20:00
Weekend: 10:00 - 16:00
Vagt: 10:00 - 16:00

Fejlmelding-
Bredbånd / Telefoni

Servicepartner: YouSee
70 70 40 40
Man-fre: 08:00 - 20:00
Weekend: 08:00 - 20:00
Vagt: 10:00 - 20:00